måndag 31 januari 2011

Massage-turné

Ja då har man varit iväg på en intensiv helg.

Fredagen tillbringades alltså på jobbet till halv tre, sen packade jag prylarna och så bar det iväg i Grålle bil. Första gången kom jag bara till Malmslätt innan jag kom på att stövelparen stod kvar i hallen, bara att vända och hämta. Man kan ju knappast köpa 5 par vinterfodrade kängor. Men sen var det inte mer saker som blivit kvar hemma!
Jag tog en liten omväg för att bli bjuden på fika hon en bekant, men när jag kom ur Örebro började bilar blinka åt mig och när jag inte hade någon framför mig och var tvungen att blända av såg jag knappt något. Eftersom jag åkte lågtrafikerade vägar använde jag helljuset hela tiden :o Men jag tror inte det var nån katastrof för det visade sig att framlysena var så skitiga att lamporna inte orkade lysa igenom - så mitt helljus var säkert som ett normalt halvljus.
Men i vilket fall som helst var det trevligt att stanna till på en pratstund innan det blev att rulla vidare till Mockfjärd. Där blev det också en pratstund innan det blev nattiniatti med tanke på lördagens digra schema. Nu var det inte helt enkelt att dela rum med en kanin som käkade hö, de låter ungefär som möss i väggarna.

Lördagen började åtminstone nästan i utsatt tid - kaffet var ju tvunget att rinna ner först ;-) Och jag var klar i det första stallet strax efter halv elva. Just då var jag rätt nöjd eftersom jag hade en hålltid på eftermiddagen vid halv tre.
I nästa stall utanför Falun hann jag fika mellan hästarna också - men sen hade den sista hästen och jag lite diskussioner om hur ont det egentligen gjorde på ett visst ställe. Hon hade förmodligen rätt från början, på slutet hade jag rätt. Det är så skönt när det släpper!
Jag var faktiskt bara 4 minuter sen till tredje stallet, men där var det inte mindre än fyra hästar. Efter den första käkade vi pizza och sen var det bara att jobba vidare.
Av dagens åtta hästar var det bara en ny, och jag märkte en förbättring hos allihop. Mycket roligt när hästägarna tar till sig vad man säger och jobbar vidare! I ett fall var jag mycket efterlängtad nu då hästägaren kände att det var dags, sånt tycker jag om.
Sen åkte vi hem till nästa kompis för kvällsmacka, dusch, pratstund och sen blev det kväller för mig bortåt tolv. Jag sov som en klubbad säl fram till 06.30 utan att höra någonting alls.

Efter en lugn morgon bar det iväg mot landets östra kust via Gävle. Jag var lite osäker på om jag hade lyckats då jag inte hittade rätt på kartan utan knappade in koordinater efter bästa förmåga men det blev oförskämt bra, iofs 100 m för långt "bak" och på andra sidan vägen, men nära var det :D
Här började vi med att fika och sen masserades det häst hela eftermiddagen, som travintresserad bör man väl ha koll på Prix de Amerique men det fanns det inte tid till. En av hästägarna hade koll i sin mobil på Facebook så vi fick reda på vem som kom tvåa. Den andra sprang runt och filmade, usch vad hemskt det låter när man pratar och när man masserar låter det som man slår hästarna :o

På vägen hem hade jag ytterligare en häst utanför Södertälje. En ny. Det kändes inte jättebäst från början att ha en ny sist, men efterhand som helgen gick framåt insåg jag att jag hade bättre ork än någonsin! Bra! Jag behövde absolut inte ha dåligt samvete för att jag klämt in så många på två dagar. Och det blev ett bra besök, trots att det blev lite sent.
Och jag var faktiskt hemma tio i tolv! Så det blev inte ens måndag innan jag var hemma.

Men det var sköööönt att vara ledig förmiddagen i dag. Från början hade jag tänkt att åka och köra rakbanan med Nisse men ändrade mig. Jag testar att rida honom på banan i morgon i stället. Mamma var nog lycklig över det för hon hade varit helt låst i ryggen i två dagar. Jag tog tag i det och vecklade upp massagebänken och rotade reda på oljan och mitt favorithästliniment (igen då, det har gått flitigt på hand och axel i helgen och det har funkat super). Det är kanske inte gängse metod men eftersom det är så bra tycker jag det är dumt att inte använda det. Jag kanske inte kan använda det på kunder sen men ändå. :)
I vilket fall som helst fick jag mer än godkänt på först försöket. Nu reagerade faktiskt hennes muskler precis som hästarnas - surprise, någon? och hon hade ju betydligt bättre förutsättningar att säga ifrån och upplysa mig om hur det känns.
Men det var häftigt att se att även hon blev mycket spänstigare i steget än vad hon varit på länge. Nu ska jag följa upp det där tätt några dagar och se vad som händer för hon är en mästare på att misshandla sin kropp.

På kvällen var vi ute en sväng med Dino och Nisse - Nisse var PIGG och ville bara springa i stället för att gå, Dino ville mest gå och skramla med bettet, pucko-pojkar...
Sen diskuterade jag foderstater via MSN och Facebook nästan hela kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar