onsdag 3 augusti 2011

Balansera mera...

Fredagen var gråmulen, och regnet hängde i luften direkt på morgonen, prognosen lovade regn hela dan så vi tänkte ge oss ut direkt med Dino och Nisse. Vi hann inte mer än att börja sela ut innan skyfallet startade, som tur var var det ett skyfall för de brukar ju sällan vara långvariga.

Telefonen klarar inte att återge de hoppande vattendropparna, däremot ett fuxigt framben....

Mamma Körde Dino och då är det som vanligt, no action please. jag undrar vad det är som får den att bli så sävliga när hon kör? Nisse kanske skulle köras lite av henne trots allt? ;)  Det slutade regna lagom när vi gav oss ut! Nästan åtminstone. Nisse var för övrigt jättefin, vi satt och övade tempoväxlingar i skritt - mycket nyttigt. men det går inte bra om han får en blinning på bakdelen för då ska den väck pronto. Hans sätt att signalera är att hoppa jämfota med bakbenen - förutom en gång när det troligen var någon som bet hårdare för då slog han rejält bakut...

Sen skulle jag ha åkt till tippen och handlat men det blev inte av, semester...Men jag hann massor mer inne, saker har hamnat i pappersinsamling och skräpsäckar så hela Volvon är full nu.

På kvällen kom de som ska gräva ut för paddocken och började jobba, på 3 timmar hann de massor...
Den blev det lite väl mörkt och jag förmodar att grannarna uppskattade att det blev lugnt på fredagskvällen...


Lördagen var det provloppstajm  för Moa då. Jag hade ju vissa förhoppningar om att allt skulle vara frid och fröjd och det bara skulle vara att åka ut och kvala men så var det inte. Vi fick galopp i första sväng, den kan jag delvis skylla på mig själv iofs för det är inte så smart att peta på hästen ben med foten. Klantigt men så är det när man är för sen att flytta benen till rätt sida av sidostången.
Men det flöt inte i kurvorna för henne annars heller. På rakorna gick det superbra och på upploppet gick hon verkligen super efter att ha felat i utgången av sista sväng också. Nu måste vi nog försöka ändra på fötterna på henne. Jag pratade med Tobias om vad man skulle göra och diskuterade lite om vad det finns för sko-alternativ eller om man ska prova barfota eller vad man ska hitta på. Barfota känns ju lite vanskligt på henne också men man kan ju prova inför kommande starter.

Hennes sår läker jättefint, vi använder en Aloespray som jag hittade under stallstädningen och det torkar jättefint även om skorpan så klart försvinner så fort hon duschar.

Sen fikade vi innan vi selade ut Dino - som tur var var det inget folk på banan, köra i sulky i joggingtempo åt båda håll ser lite löjligt ut om hästen inte är två. Nu gick kanske joggningen lite fort de två första rätvarven men det var absolut inget tempo. Men kan kliver iväg så förskräckligt i bland även om han inte är som sin mor som bara smygökade utan att man märkte det.
Det känns en avsevärd förbättring, frågan är om han behöver en behandling till snart? Han sticker fortfarande vänster bak men det är inte som förr.
Även om det inte fungerar så är det verkligen intressant att se förändringen.

När vi kom hem hade de schaktat klart för ridbanan, nu blir det lite stilltje igen då Stefans kontakt har semester. Man kanske skulle passa på att köpa plint till belysningsstolparna och börja spana in staket? Nu när man är ledig och så!
Resten av dagen fördrev jag med att dra fram mer gamla prylar som ska slängas inne. Skönt att bli av med lite faktiskt. Det är inte svårt att samla på sig en massa prylar...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar