torsdag 4 oktober 2012

Välkommen, Alfas Etoile!

Det blev visst helg igen! Lite träningsvärk både här och där eftersom torsdagen både innehöll ett rejält boxpass och sedan en massage av min kropp dessutom, åtminstone nacke/axlar.

Så fredagen ägnade jag åt att först inspektera allt grävarbete som utförts medan jag var på jobbet och sedan till att massera först Moa och sen mamma. Jag hittade verkligen intressanta muskelspänningar och noterade att min hjärna var betydligt alertare nu när jag varit på kurs :) Men jag kan inte riktigt säga varför det blir som det blir med hennes rygg. Veterinären som förelöste på kursen är ju övertygad om att det är uppchecken men jag är inte helt hundra när det gäller henne. Att vi ska jobba mer i sluta i dressyren är desto klarare.

Mamma var verkligen ett projekt att massera hon också. Det kändes ju att musklerna slappnade av, men det blev inte bättre för det.

På lördagen var mamma betydligt sämre :( Men så klart kunde hon inte stanna hemma och vila sig utan parkerade sig i baksätet på bilen med uppstaplade kuddar så hon kunde sitta någorlunda.
Dessutom hade vi äran att ha med oss min kompis Annelie som normalt är mer specialiserad på islandshästar än på långbenta travhästar. Vi hade en trevlig men regnig färd genom Småland ner till Lenhovda.

Efter en rätt lång fika med en minst sagt spännande kakupplevelse (inte på något sätt oätlig men absolut innovativ!) så tittade vi på de små ettårshingstarna som för dagen promenerade runt i ridhuset på grund av att staketet skulle kollas i deras hage. Sen lastades Etoile och vi rullade hemåt. Regnet fortsatte, i bland mycket, i bland lite, i bland nästan sol men ytterligare många småländska mil i regn blev det!

På kvällen kunde jag inte hålla mig utan passade på att gå igenom henne och leta reda på de svagheter hon har.

Söndagen ägnades först åt en tur till Tystberga för lite massage med kort varsel. Men självklart ställer man upp för sina fina stamkunder!
När jag kom hem visade det sig att mamma var helt utslagen! Hon kunde knappt röra sig så jag började bli riktigt orolig för henne. Men eftersom hon hade tanken att äka till Vårdcentralen på måndagen var det bara för mig att sätta igång med dagens sysslor samt att efterlysa att förkommet träckprov hos företaget som skulle skicka det.

Efter mockningen tänkte jag presentera omgivningarna för fröken långöra! Hon var lite glad och tyckte det var jättespännande trots att kapsonen satt som en tvångströja på näsan på henne, stackars häst. Men vi mötte barnvagn + knatte på cykel och spanade in hangarer på flera hundra meters håll och sedan passerade vi två broar. Den första var konstigast tyckte hon, den är dessutom den smalaste.

Stå stilla är väl onödigt?


Kameran - igen???
Sen blev det en snabb kopp  kaffe och sen ut med Moa - när vi skulle ut på en åker så släppte en bult till ett fotstöd och jag höll på att trilla ur vagnen!!! Usch vad läskigt om jag studsat ur. Men nu gick det bra. Körturen gick mindre bra då vi kom ut i vattensjuka partier hela tiden men till slut lyckades vi lista ut var det var bäst att köra.

Avslutningsvis på söndagen hade jag en kund till, men den här gången hemma på bänken.

Fantastiskt händelserik vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar