lördag 21 juli 2012

Yes – Äntligen!


Efter två år är vi tillbaka på pallplats igen! Nu klaffade det lite bättre för Moa även om det faktiskt kunde ha gått ännu bättre!
Hon fick faktiskt gå ute natten innan start den här gången, säkert för att mamma börjar bli lite glömsk men som tur är verkar det inte påverka slutresultatet något nämnvärt. Eller var det de nya hjulskydden som var snabbare än de gamla slitna?
I vilket fall som helst så väntade vi rätt länge med att åka ut för att hon inte skulle bli så stressad, jag hade glömt att ringa och säga att vi inte vill ha utebox men som tur var fick vi stå inne ändå och på Mantorp känner hon sig som hemma så där är hon betydligt lugnare.
Att starta i sista loppet på Mantorp (eller vilken bana som helst) på kvällen brukar ju inte vara någon hit men nu var det inte så farligt då det bara var nio lopp och tävlingarna började en timme tidigare än vad de gör på vanligt kvällstrav. Men kvällstrav en söndag är nog inte att rekommendera om man inte har semester!
Återigen tyckte kusken att hon gick för lågt med huvudet och den här gången hade jag laddat med en check för säkerhets skull (som på Örebro). Så hon fick en lång och  hon uppträdde betydligt mer civiliserat än hon gjort tidigare, bara lite släng med huvudet i volten. Men det var ingenting mot vad det har varit.
I loppet kröp de ner i rygg på ledaren, gamla hovisens häst, men den öppnade inte så fort direkt och efter 700 m kom galoppen för den. Som tur var kunde de smit förbi invändigt och fortsätta i vinnarhålet bakom nästa ledare. När den stumnade 600 från mål fyllde det på rätt bra Bakifrån med alla tilläggs-hästar men vaken kusk trasslade sig ut i spåren och över upploppet gick hon riktigt bra hela vägen.
Dessutom var hon inte speciellt trött efter loppet och hade inte ens andning när jag hade skrittat av henne i 15 minuter. Men hon var inte glad åt checken efter loppet ;) Vi får se vad hon säger nästa gång?
Det var verkligen jättekul att få en placering bland de tre igen!
Resten av veckan har jag varit med och hämtat virka, kapat delar av syrenbersån, masserat lite människor och Moa och planerat färdigt Dalatouren. Och så klart spanat nya lopp och njutit av att vi fick lite framgång.
Tyvärr är Dino inte okej så jag har beställt tid hos veterinären på måndag efter Dalatouren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar